Makine ve Metal Sektöründe İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Projesi Başladı

2018 yılı başında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın, “2018 yılı Mali Destek Programı”ndan destek almaya hak kazanan ve uygulamaya yönelik “Metal Sektörü Makina-İmalat-Montaj Alanında İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi”nin çalışmalarına start verdi. Kocaeli Sanayi Odası, Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu ve Ford Otosan İhsaniye Meslek Yüksek Okulu’nun ortağı olarak, ICM Makine, Akım Metal, İzmit Makine, Türbosan, Üçaslar ve Başolsan Makine’nin de iştirakçi olarak yer aldığı projenin ilk işbirlikçi toplantısı KSO’da gerçekleştirildi. Toplantıda, proje hakkında bilgi verilerek, işbirlikçi firmalardan proje ile ilgili görüş ve önerileri alındı. Projede; “Makina ve Metal İmalatı Elemanı” yetiştirme konusunda istihdam garantisi sağlanması hedefleniyor. 24 ayda tamamlanacak olan projede öğrencilere bu firmalar tarafından staj ve istihdam desteği sunulacak.