Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO ile Makine Mühendisleri Odası Arasında Protokol İmzalandı

Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulum ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Kocaeli Şubesi arasındaki "Teknik Destek ve Eğitim Alanında İşbirliği" protokolü uzatıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ve MMO Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural 'ın imza attığı protokol törenine Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir ve okulumuz öğretim üyeleri katıldı. MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI KOCAELİ ŞUBESİ İLE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UZUNÇİFTLİK NUH ÇİMENTO MESLEK YÜKSEKOKULU ARASINDA TEKNİK DESTEK VE EĞİTİM ALANINDA İMZALANAN PROTOKOL KONULU BASIN BİLDİRİSİ 02.10.2015 Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu arasında teknik destek ve eğitim alanında imzalanan protokol kapsamında uluslararası geçerliliğe sahip Kaynakçı Sertifikası verilecektir. Bugün imzalanan protokol 2014 yılında iki kurum arasında başlayan işbirliğinin devamı niteliğindedir. 2014 yılının Ağustos ayından itibaren Assan Alüminyum, Hyundai Assan, Yıldız Entegre, Posco Assan, Frito Lay, Dytech, Onduline gibi büyük sanayi kuruluşlarının da arasında bulunduğu toplam 25 sanayi kuruluşundan gelen yaklaşık 150 kaynakçıya Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulunda verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra yapılan sınavlara göre uluslararası geçerliliğe sahip Makine Mühendisleri Odası onaylı 9606-1 standardına göre Kaynakçı Sertifikaları verilmiştir. Kaynakçılık alanında belgelendirme yapılan yöntemler : Oksigaz Kaynakçılığı, Elektrik Ark Kaynakçılığı, Gazaltı (MIG-MAG) Kaynakçılığı, Argon (TIG) Kaynakçılığı sayılabilir. Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu çok önem verdiği üniversite-sanayi işbirliği kapsamında bundan sonra da çalışmalarına devam edecektir. Bu kapsamda hem bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan vasıfta teknik donanıma sahip mezunlar vererek yetişmiş işgücüne katkı sağlamak hem de sanayi kuruluşlarına teknik destek sağlamayı ve hali hazırda çalışan personelinin sertifikalandırılması hedeflenmektedir.