Hakkımızda

• Meslek Yüksek Okulumuzun binası hibe edilen arazi üzerine Nuh Çimento A.Ş. Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından inşa edilmiş ve üniversitemize hibe edilmiştir.
  • Okulumuz, 2008- 2009 öğretim yılı başında ilk 50 öğrencisini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü altında bulunan Makine Programı ve Kaynak Teknolojileri Programında toplam 493 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olup Makine ve İmalat Sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elaman ihtiyacını karşılamaç amacıyla Eğitim-Öğretim yapmaktadır.
  • Okulumuz Makine programı örgün öğretiminde 244, ikinci öğretiminde 214 ve Kaynak Teknolojisi programı örgün öğretiminde 35 olmak üzere toplam 493 öğrenci eğitim görmektedir.
  • Meslek Yüksekokulumuz Üniversite-Endüstri işbirliğine inanan bireylerin oluşturduğu, çevreye ve topluma duyarlı, ileri teknoloji seviyesinde eğitim kalitesine ulaşmayı hedefleyen, çalışanları takım çalışması ve ruhuna inanan, tüm ilişkilerinde yalın, yenilikçi bir eğitim kurumudur.
  • Meslek Yüksekokulumuz yeni açtığı programlar ile hızla gelişmesini sürdürecek ülke sanayisine katkıda bulunacak modern anlamda nitelikli ve bilgili teknikerler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

• Yerleşke :
    Meslek Yüksekokulumuz Kocaeli il merkezine 7 km uzakta olup, Kartepe ilçesi Uzunçiftlik beldesi mevkiinde bulunan 2 katlı binasında Eğitim-Öğretim hizmetlerini vermektedir.

Okulumuz 20778 m2 arazi üzerinde toplam 2731,15 m2 kapalı alana sahiptir. (Zemin –giriş katı: 1526,7 m2; 1. Kat: 1204,2 m2)

Sınıf sayısı                        : 9 adet

Seminer Salonu              : 100 kişilik

Laboratuvarlar :
    Kaynak Teknolojisi Laboratuvarı
    Temel İşlemler Laboratuvarı
    Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim (CAD-CAM) Laboratuvarı
    1 kaynak teknolojisi Laboratuvarı
    Ölçme ve Muayene Laboratuvarı
    Temel Elektrik ve Ölçme Laboratuvarı
    Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Laboratuvarı

Yaşam Mekanları  :
    İdari birimlerlerimiz ve akademik birimlerimiz dışında bir kantin, yemekhanemiz ve tören alanımız bulunmaktadır.