KOU

Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu Fransa’da,
T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Ortaklık projeleri 2013 teklif çağrısı döneminde kabul edilen, “Network for Vocational Education and Training in Renewable Energy” (Yenilenebilir Enerji Alanında Mesleki Eğitim - Öğretim Ağı Oluşturulması) adlı 2013-1-DE2-LEO04-16043 3 nolu proje kapsamında, 9 farklı ortak ile 5 ayrı ülkede düzenlenecek olan proje toplantılarının ilki 5 - 8 Kasım 2013 tarihleri arasında Fransa’nın Albi kentinde yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye’den ortak olarak yer aldığı proje kapsamında yenilenebilir enerji alanında bir ağ oluşturulması ve bu alana yönelik farklı mesleki eğitim modüllerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Proje’nin Fransa’daki ilk toplantısına katılan Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Engin ÖZDEMİR, Meslek Yüksek Okulumuzda yeni açılan “Alternatif Enerji Kaynakları” programı ve geliştirilen program yeterlilikleri hakkında katılımcılara bilgiler vermiştir. Proje kapsamında ikinci toplantı Mart 2014’de Kocaeli Üniversitesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Kocaeli’de gerçekleştirilecektir.